5 tipp a gyerekszoba berendezéséhez

5 tipp a gyerekszoba berendezéséhez>

1. Hely a tanulásra

Ahogy idősödik gyereke, annál több időt tölt majd az íróasztalnál. Ezért fontos a rugalmassága. Az állítható magasságú munkaszék és asztallap a legjobb választás a helyes testtartáshoz. Egyes asztalok dönthető munkalappal rendelkeznek a még jobb ülésergonómia érdekében. Az asztal sarkai legyenek tökéletesen lekerekítettek. Ha a szobája elég nagy, az asztal legalább 150x80 cm-es legyen. Gondoljon arra, hogy szükség van helyre, az írószerek, tankönyvek és az iskolatáska elhelyezéséhez. Vegye figyelembe azt is, hogy egy számítógép képernyője vagy egy laptop is helyet foglal az asztalon. Az elegendő napfényt biztosítása érdekében, helyezze az íróasztalt az ablak közelébe.

2. Alvás

Amikor a kis ágyát nagyra váltjuk, ügyeljük arra, hogy annak mérete legalább 80x200 cm-es legyen. A kisebb gyerekeknek fontos, hogy az ágyukat oldalfallal lássuk el. Gyermekmatrac kiválasztásakor kerülje a zónás matracokat. Mivel az egyes zónák (fej, gerinc, csípő stb.) a felnőtt testmagasságához igazodnak. A matracnak kellő támasztékot kell nyújtania a gyermek számára. A memóriahabos matracok nem alkalmasak kisgyerekek számára. Alkalmasak a hideghab, flexifoam hab, hibrid habok (például hideghab és latex kombinációi) és latexes matracok. Figyeljen oda az ágyhuzatra is, amelynek cserélhetőnek és moshatónak kell lennie. Úgy helyezze el az ágyat, hogy a gyerek láthassa a bejárati ajtót és rálátása legyen az egész szobára. Ügyeljen arra, hogy az ágyat ne az ablak alá helyezze, mert fennáll annak a veszélye, hogy a gyermeke felmászik az ablakpárkányra. Ez vonatkozik a fotelre vagy a kanapéra is. Kisebb gyermekek esetében érdemes gyermekbiztonsági zárat szerelni az ablakokra.

Kisgyermekek számára a legalkalmasabbak a hideghabból, flexifoam habból, hibrid habból és latexból készült matracok.

Kisgyermekek számára a legalkalmasabbak a hideghabból, flexifoam habból,
hibrid habból és latexból készült matracok.

3. Öltöző

Ha természetes anyagokból készült, semleges színű bútorokat választunk, akkor azok kitarthatnak egészen a gyerekkor végéig. Koncentráljon a változékonyságra és válasszon eléggé méretes szekrényt. A kisseb gyerekeknél a polcokat és fiókokat használjuk ki a legtöbbet. Ahogy a gyerekek nőnek, szükségük lesz egy gardróbszekrényre is a szekrényben.

4. Játékrész

A szoba íróasztallal, ággyal és szekrénnyel való felszerelése nagymértékben csökkenti a játékteret. A maximális kihasználat érdekében ne felejtse el a játékok tárolására szolgáló helyet, ideális esetben a gyerek által elérhető magasságban. Ügyeljen a bútor éles széleire és az ablakpárkány magasságára is.

Ne felejtse el a játékok tárolására szolgáló helyet.

Ne felejtse el a játékok tárolására szolgáló helyet.

5. Szoba stílus

Ha azt szeretné, hogy a szoba minél tovább megfeleljen a stíluskövetelményeknek, válasszon semleges színeket és dekorálja a helyiséget kiegészítőkkel, képekkel vagy plakátokkal, melyeket ízlésnek és kornak megfelelően könnyedén változtathat. Egy autó alakú ágy vagy egy rózsaszín hercegnős gardrób örömet okoz, de néhány év múlva új bútorokra lesz majd szükség.