4 ötlet, a kisgyermekek szórakoztatásához

4 ötlet, a kisgyermekek szórakoztatásához>

Már néhány hete, hogy bevagyunk zárva. A felnőttek igyekeznek az elmaradt teendőket megcsinálni, szekrényeket összeállítani, szobákat újra meszelni. De mi van a kis gyerekekkel? Van mivel játszaniuk? Adunk Önöknek négy tippet, hogyan foglalják le gyerekeiket, amivel még a motorikus képességeiket és kreativitásukat is fejlesztik.

 1. Festés

Amíg Ön a folyosót meszeli, hagyja gyermekét is festeni. Ha attól fél, hogy a festéket kiönti, összemaszatolja a padlót, esetleg a festék összetétele okoz gondot, mi az ujjfestéket ajánljuk. Ideális kiskorú gyermekek számára is, mivel nincs szükség ecsetre, ami az ő korukban több gondot okozna, mint élvezetet. Az alapjuk élelmiszeri festékanyag, zselés konzisztenciával, így, ha a tégelyek ki is borulnak, a festék nem ömlik ki. Ezen kívül a speciális Erich Krause festékek az elsők a világon, amelyek Aloe vera adalékanyagot tartalmaznak, amely védi a bőrt. A saját kis Picasso-jára adjon régi öltözéket a biztonság kedvéért és már csak egy vázlatfüzet hiányzik, hogy kifejezze belső világát.

2. Gyurmázás

A gyurma azért kivételes, mert fejleszti a gyerek motorikus képességeit és belső fantáziáját is. A gyerekek megtanulják, hogy 3D világban élünk, amely változékony, miközben csodálhatjuk ragyogó arcukat, ahogyan ujjaik segítségével alkotnak. A gyurmázás praktikus elfoglaltság, mivel nem maszatolja össze környezetét. Az Erich Krause gyurma nem piszkolja össze a ruhákat, nem ragad a gyerekek kezére és Aloe Vera adalékanyagot tartalmaz, ami ápolja kezeiket. Ezen felül agyag alapú, tehát antibakteriális. Ha idősebb gyerekei vannak, a gyurmához lévő leírásban talál útmutatót figurák formázásához. De a legkisebbek is élvezni fogják a színes anyag gyúrását, amint kezeik alatt változtatja alakját.

 3. Zsírkréták

A kisgyerekek szívesen rajzolnak, de ehhez nem minden esetben legalkalmas eszköz a ceruza. A legtöbben hamarabb rajzolhatnak zsírkréták segítségével, amelyeknek tompább a hegye és könnyebb, kényelmesebb fogást biztosítanak. Az Erich Krause zsírkréták méhviasz bázisúak, így nem toxikusak és törnek olyan könnyen. A gyermek így bele kóstolhat a rajzolásba, míg Ön megfigyelheti, hogy jobb – vagy balkezes válik-e apró csemetéjéből.

 4. Kréták

A kréták a kültéri játszáshoz a legalkalmasabbak, ez egyértelmű. De tekintettel arra, hogy még egyedül kint még nem játszhat, néhány kültéri aktivitást a házba is hozhat. A kréták 3 éves kortól ajánlottak, hasonlóan a zsírkrétákhoz. Nincs éles hegyük és segítségükkel megtanulható az íróeszközök helyes kézbentartása is. További előnyük, hogy könnyen eltávolíthatók a ruhákról. A gyerekek nagy felületeken írhatnak. Nyugodtan engedélyt adhat gyerekének, hogy falra, fekete táblára vagy papírra rajzolhasson.

 

Bízunk abban, hogy gyermekeink hamarosan újra a szabad ég alatt játszhatnak majd, de addig is reméljük, hogy inspiráló ötletekkel szolgáltunk a beltéri játszáshoz. Ahogyan minden típusú játéknál, ezeknél is elengedhetlen a felnőtt általi felügyelet.