Mi nem hiányozhat az elsősök felszereléséből?

Mi nem hiányozhat az elsősök felszereléséből?>

Van otthon egy leendő elsőskéje, aki a nagy napra, az iskolakezdésre becsületesen készülget? Ne felejtsen el beszerezni számára mindent, amire egy kis diáknak szüksége lehet, az ő kedve szerint.

Az iskolakezdés a gyerekek számára nagy változást hoz

Mostanáig idejük nagy részében játszottak, maguk dönthettek arról, hogy mit szeretnének csinálni. A tanulásra senki sem kényszerítette őket, végül is csak egyszer vagyunk gyerekek. De az a pár perc, amikor a beiratkozásra készültek? Valószínűleg derülten várták, hisz elérkezik valami új, valami érettebb.

Viszont az iskolakezdés csupa változással jár. Már nem lesz annyi idő a játszásra, jönnek a házi feladatok, kötelességek, tanulás. Hogyan tegyük legalább egy picit kellemesebbé ezt az időszakot? A dicséreten és szereteten kívül segíthet a kedvenc szuperhőssel, hercegnővel, sportolóval ellátott iskolai felszerelés.

Čo by nemalo v školskej výbave pre prváka chýbať?

Az iskolakezdés napja lassan, de biztosan közeleg, a szeptember hipp-hopp itt van. Itt az ideje elgondolkodni az első osztályos felszerelésen. Mire van szüksége egy elsősnek?

Az alap egy iskolatáska

Mit nem nélkülözhet egyetlen diák sem? Iskolatáska vagy hátizsák, melybe bepakolhatja iskolai tanszereit, füzeteket, tankönyveket, tízórait és a többi dolgot. Milyen iskolatáskát válasszunk?

  • Nagyon fontos a súlya. Minél könnyebb, annál jobb.
  • Figyeljen a táska alakjára. Tudta-e, hogy nem lehet szélesebb, mint a gyerek vállszélessége? Ellenkező esetben túlzottan korlátozná őt a mozgásban.

  • Figyelme irányuljon a hátlap kialakításra is. Legyen ergonomikus, igazodjon a háthoz és tehermentesítsen is. Jól jöhet a beépített mellkasi vagy csípő öv.

  • Vigyázzon a hevederekre is. Legyenek állíthatók, szélesek és kényelmesek. Tudta-e, hogy a hevedereknek nem szabad el állniuk a vállakon, illetve dörzsölni a nyakat? A táskát nagyjából 5 centiméterrel a derék alatt kell tartaniuk.

  • Az iskolatáska rendelkezzen fényvisszaverő elemekkel, illetve hasznos lehet köpönyeg is.

  • Egyéb praktikus elemek, mint a hálós zseb, szíjak, belső zsebek, rekeszek stb.

  • Merevített alj
  • Az iskolatáskának ne legyenek éles oldalai vagy sarkai.

Tanácsunk: Nem tud az iskolatáska és iskolai hátizsák között dönteni? Elsősök esetében válasszon iskolatáskát, amely erős, párnázott és könnyen nyitható és zárható.

Az iskolatáskába tolltartó tartozik

Csak az iskolatáska nem elég, az elsősök számára nélkülözhetetlen a tolltartó vagy tok az írószerekhez. A kis diákokat biztosan felvidítja, ha egyforma motívummal lesznek ellátva, mint az iskolatáska. Mi nem hiányozhat a tolltartóból?

  • Írószerek (az eléjen főleg hagyományos 1-es és 2-es ceruzák, a tollak ideje majd kesőbb jön el. Az iskola majd megmondja, milyennek kell lennie).

  • Színes ceruzák Az iskolák általában a háromszögletű, telt ceruzákat részesítik előnyben, ha gyerekének gondja van a ceruza fogással, válasszon rovátkázottat. Igaz, hogy drágább, de megérik a pénzüket.

  • Filctollak (vigyázzon, néhány tanár ellenezi használatukat, így az iskola betilthatja)
  • Radír
  • Faragó
  • Olló, gömbölyű véggel
  • Ragasztó (ragasztó rúd)
  • Kis vonalzó

Tudta-e, hogy sok gyerek előnyben részesíti a tokokat, de az elsősöknek a tolltartó jobb választás? Nyugodtan lehet több emeletes is, az a lényeg, hogy teljes tartalma jól átlátható legyen, így a gyerek tudni fogja, mit hol talál. Ellenkező esetben, ha a gyerek valami nem fog megtalálni, idegessé válhat majd sírva is fakadhat.

Tanácsunk: Nem szeretne külön-külön iskolatáskát és tolltartót vásárolni? Válasszon az elsősöknek készült iskolai szettekből.

Az elsősök alap iskolai felszerelés része az iskolatáska tolltartóval
Az elsősök alap iskolai felszerelés része az iskolatáska tolltartóval

Ne feledkezzen meg a képzőművészeti kofferről

Az egyik legkedveltebb tantárgy a képzőművészeti nevelés, melyen gyerekének szüksége lesz egy speciális kis kofferre a rajz- és képzőművészeti eszközök tárolására. Néhány iskola bebiztosítja ezt (nagyon kevés az ilyen iskola), a többi tájékoztatja a szülőket, hogy milyen eszközöket szükséges beszerezni. Milyen dolgok vannak leggyakrabban a listán?

Vízfestékek, színes ceruzák, filctollak, tempera, zsírkréták, ragasztó, gyurma, modellező alátét, műanyag fólia az iskolapadra, műanyag tégely a vízre, lapos és kör alakú ecsetek különböző nagyságban, olló, kötény, törlőkendő az ecsetekhez, A3-as és A4-es papírlapok, és egyéb dolgok a tanárnő kreativitásától függően.

Mi egyébre lehet még szüksége a diáknak?

Van még valami, amit nem említettünk? Igen! A felsoroltakon kívül minden diáknak szüksége lesz:

  • Amint a gyerekek beérnek az iskolába, az első lépéseik az öltözőbe vezetnek, ahol levetik kabátjaikat és cipőiket. Ezt váltócipőre cserélik.

  • Az iskolában nagyon fontos tantárgy a torna, amit a gyerekek nagyon is kedvelnek. Miben fognak tornázni? Melegítő nadrág és pulcsi, rövidujjú trikó, rövidnadrág és tornacipő, ami a tornazsákba tartozik.

  • Az iskola nem csupán a tanulásról szól, de a rövid szünetekről is, amelyek alatt a gyerekek elfogyaszthatják uzsonnájukat, beszélgethetnek osztálytársaikkal és feltöltődhetnek a következő tanítási órára. Az iskolatáskából így nem hiányozhat az uzsonnás doboz és az ivópalack.

  • Sok szülő tartja fontosnak az iskolai füzetek borítóját. Egy vagy két A4-es vagy A5-ös borító csomag mindig jól jön, de készüljön fel arra is, hogy szükség lesz néhány speciális méretűre is.
  • Fog járni ebédre a gyereke? Az iskolai étkezők többsége már chip-re adja ki az ebédet, így hasznos lehet a nyakba akasztható kulcstartó, melyre felakaszthatja chip-jét, ezáltal mindig kéznél lesz. Egy másik variáns a gyerek pénztárca.

Ne felejtse el gyereke uzsonnás dobozát és ivópalackját
Ne felejtse el gyereke uzsonnás dobozát és ivópalackját