Időálló bőr divat

Időálló bőr divat>

A bőrből készült kiegészítők már több évszázada készülnek, népszerűségük mégsem csökken, sőt. Minden alkalomhoz illenek, minőséget és egy más szintet képviselnek. Időállóbbak, mint más anyagok és különös törődést nem igényelnek.
A cikkünkből megtudhatja, mi a különbség a kecske- és bivalybőr között, milyen előnyeik vannak és a bőrápolás helyes kivitelezését.

 

A kecske- és bivalybőr tulajdonságai

A kecskebőr különbözik a bivalyétól. Mindkét típusnak mások a tulajdonságai, struktúrája és a kinézete.

 

  • Kecskebőr

A kecskebőr elsősorban puhaságával, rugalmasságával és erősségével tűnik ki. A legrugalmasabb bőrtípus az összes közül. Ezeken a tulajdonságokon kívül még nagyon könnyű. Nagy előnye a víztaszító képessége, ami annak köszönhető, hogy megmunkálása során, bonyolult eljárással megbarnítják.

A kecskebőr külalakja szemcsés, kavicsos textúrára emlékeztet. Ennek a strukturált felületnek köszönhetően nemcsak szépen mutat, hanem sikeresen ellenáll a sérüléseknek is.  Minden ilyen bőrből gyártott darab eredeti, az árnyalatuk attól függ, hogy milyen hőmérsékletnek voltak kitéve.

 

  • Bivalybőr

A bivalybőr a legerősebb az összes bőrtípus közül. Ezért is merev és nagyon ellenálló. A hosszú élettartalma és ellenállóképessége miatt ismert. Helyes megmunkálással a bivalybőr egy egész életen keresztül szolgálhat. Ezen felül merevségének köszönhetően nem változtatja alakját és nem nyúlik meg. Az összes tulajdonságán túl, mégis puha és rugalmas, ami a bőralatti kollagén rostoknak köszönhető.

Hasonlóan a kecskebőr termékekhez, a bivalybőr darabok is eredetiek. Egyes darabok külalakja eltérhet egymástól, amit az állat kora és neme befolyásol, továbbá az elejtés évszaka is hatással van rá. A bőr élénkebb, ami a bőséges és mély színének köszönhető.

 

 

A bőrből készült termékek előnyei

Bőrtermékeket már évszázadok óta használnak, sokoldalúságuknak és attraktív külsőjüknek köszönhetően még manapság is népszerűek, keresettek és modernek. Most elmondjuk az egyes előnyöket, amikkel a bőr termékek rendelkeznek.  

 

  • Ellenállóság

A bőrtermékek hatalmas előnye, hogy minél inkább öregednek, eltérően más anyagokhoz, a kinézetük javul és ellenállóképességük megmarad. Mivel ez az anyag nagyon erős, de rugalmas is, ellenáll a szakadásnak, elhasználódásnak és megnyúlásnak is. Így az Ön kedvenc darabja megtartja tökéletes alakját, továbbá az évek előrehaladtával egyéni karaktervonásokat is szerez.

 

  • Külalak és időállóság

Az egyes stílusok folyamatosan változnak, de a bőr soha nem megy ki a divatból. A minőség jelkének tartják és a kézi megmunkálásnak köszönhetően minden darab egyedi. Tehát nem valószínű, hogy ugyan olyan hátizsákot vagy kézitáskát fog látni az utcán, mint az Öné. A bőr ráadásul nagyon elegáns, stílust és stabilitást sugároz.

 

  • Költségek

Még ha elsőre nem is tűnik úgy, a bőrtermékek előnyösebbek, mint más anyagból készült darabok. Ez az előny a tartósságból fakad. Bár a beszerzési áruk magasabb, mint az egyéb anyagoké, a bőr sokkal tartósabb. Más anyagok könnyen elhasználódnak és így le is cserélődnek, a bőrtermékek kitartanak.

 

A bőrből készült termékek karbantartása

Ha azt szeretné, hogy a vásárolt termék minél hosszabb ideig kitartson, törődnie kell vele. Habár a bőrtermékek élettartama önmagában is hosszú, miért ne hosszabbítsuk meg pár évvel.

A bőr nem kedveli a nedvességet. Igyekezzen, hogy vásárolt terméke ne ázzon át. A bőrből készült darabokat soha ne mossa mosógépben. Ha piszok került a termékre, langyos vízbe áztatott törlőkendővel tisztítsa meg. Esetleg, ha az Ön terméke átázott, száraz pamutkendővel törölje át, majd szobahőmérsékleten szárítsa ki. Szárításnál kerülje a magas hőmérsékletet és a közvetlen napsugárzást, mert a bőr megrepedezhet.

Egy komolyabb tisztítást évente egyszer/ kétszer végezzen el. A bőrt tiszta kézzel tisztítsa. Kizárólag bőr tisztítására készült terméket alkalmazzon. A tisztítószert nedves kendővel vigye fel a kezelendő felületre, majd körkörös mozdulatokkal dolgozza el. A bőr kiszáradásának meggátlására kondicionálót is használhat.