A festés segíti a gyerek személyiség fejlődését

A festés segíti a gyerek személyiség fejlődését>

A festés már a kezdetek óta nem csak, mint kikapcsolódási tevékenység, de lényeges kommunikációs eszközként is szolgál, amely fontos részét képezi a gyerekek fejlődésének. Tekintettel arra, hogy a gyerekek kommunikációja, írott vagy beszéd formájában folyamatosan fejlődik, a festés segít megérteni gyerekét, továbbá eszközként szolgálhat a fejlődése nyomon követésére.

Festés közben az ember az ellenkező agyféltekét használja, a gyereknél különösen fontos megadni minden lehetőséget a belső fantáziájuk fejlődésére. A gyerekek szeme nem tesz különbséget a valós és belső világ között, így mint szülő találkozhat kék Nappal vagy rózsaszínre festett hajjal. A pszichológusok több elmélettel rendelkeznek, hogy a gyerekeket jobb-e a valós életre nevelni, vagy szabad kezet adni nekik, hogy ki élhessék fantáziájukat. 

Mindegy hogyan döntenek, az a legfontosabb, hogy a gyerekeknek a legjobb kreatív eszközöket biztosítsuk, hogy saját maguk döntsenek arról, hogy mivel festik meg következő művészi alkotásukat.

 

Az Erich Krause kreatív eszközök széles skáláját biztosítja, így választhat festőeszközöket a legkisebbeknek vagy akár egyszerű ceruzákat különböző keménységgel, a képek előrajzolásához. Remélhetőleg sikeresen beszerezi a szőrből vagy hajból készült ecset készleteket, a festői paletta és vízfestékekkel együtt.

Aggódik, hogy gyereke a papíron kívül is kreatív lesz? Beszerezhet iskolás festékeket, amelyekhez nem szükséges víz, de a víz oldja őket.

 

A festő eszközökhöz nem csak a vízfestékes ecseteket tartoznak. Engedje gyerekét vízfestéket a filctollakkal kombinálni. Az Artberry illatos filctollak különböző természetes illattal vannak ellátva, a fekete áfonyától a banánig. A gyerekek így összeköthetik az alkotásukat a szórakozással, ha olyan színt választanak, amelyik illat illik megfestett ábrához.

 

A gyerekek a saját belső világukat szimbólumok segítségével közvetítik, festés vagy rajzolás által. Szülőként figyelheti gyereke személyiségének változását, valamint, ha szükséges, korrigálhatja is azt, továbbá, ha bekapcsolódik a szórakoztató tevékenységbe, elmélyülhet kapcsolatuk.